Вашето право на отказ в рамките на 14 дни при покупка на стоки от Beboutique.

В Европейския Съюз, след 13 юни 2014 г., имате право да се откажете от своята онлайн покупка в срок от 14 дни.

Този „период на размисъл“ изтича 14 дни след получаването на стоките. Ако този период изтича през неработен ден, срокът се удължава до следващия работен ден.

Моля, имайте предвид, че не можете да използвате стоки, които сте получили, преди да решите да се откажете от покупката. Правото на отказ съществува, за да ви позволи да разгледате продукта по същия начин както в традиционен магазин, а не за да го използвате безплатно в продължение на 14 дни.

В рамките на този срок можете да се откажете от своята поръчка поради каквато и да е причина – междувременно, някой Ви е подарил същия или сходен продукт, продуктът се разминава от първоначалните Ви представи и очаквания или просто промените решението си.

За да упражните правото си на отказ, трябва недвусмислено да ни информирате за решението си да се откажете от покупката. Можете да направите това като добавите писмена декларация към стоките, които връщате, или като изпратите съобщение на електронната ни поща. Не е достатъчно само да върнете стоките. За Ваше улеснение сме предоставили стандартен формуляр за отказ (съставен, съгласно изискванията на Закона за защита на потребителите), който можете да използвате, за да ни уведомите за своя евентуален отказ.

Ние ще Ви възстановим заплатената сума в срок от 14 дни от получаването на уведомлението за отказ, като има възможност да се забавим малко повече, ако междувременно не сме получили стоките или доказателство, че сте ни ги изпратили. Възстановяването на сумата ще включва и всички разходи за доставка, които сте платили, когато сте направили своята покупка. Имайте предвид, че трябва да заплатите разходите за връщане на стоките.

Моля, обърнете внимание, че 14-дневният период за размисъл не важи за някои специфични продукти, като например за:

  • стоки, изработени по поръчка или явно персонализирани (всички продукти от раздел „Ръчно изработени“ и „Персонализирани“)
  • храни и напитки, козметика, продукти свързани пряко или косвено с лична хигиена, които сте разпечатали след получаването им.